Ingrediënten
  • 1 theelepel knoflook, fijngeperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 of meer grote aardappelen (700 gram in totaal)
  • zout en peper
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
Desy
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 theelepel knoflook, fijngeperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 of meer grote aardappelen (700 gram in totaal)
  • zout en peper
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

De lekkerste frietjes die wij ooit hebben gegeten!

Natuurlijk, naturel frietjes zijn met een dot mayonaise ook heel erg lekker, maar deze variant met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven spant toch wel echt de kroon! Ze zijn ook nog eens gezonder dan frietjes uit de frituurpan, dus wat wil je nog meer?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de aardappelen in de lengte door de helft en snijd de parten vervolgens wederom in de lengte door de helft. Snijd elk stukje aardappel in reepjes van 1-1,5 centimeter.
  • Plaatjes de reepjes op het bakpapier en besprenkel met olijfolie en knoflook. Gebruik je handen om de boel door elkaar te husselen en om alle reepjes van olie en knoflook te voorzien.
  • Rangschik de aardappelreepjes vervolgens over de hele bakplaat en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak 20-25 minuten in het midden van de oven totdat de aardappel goudbruin is gekleurd.
  • Haal de frietjes uit de oven en strooi er Parmezaanse kaas en een beetje knoflookpoeder overheen. Breng eventueel nog op smaak met een beetje peper en zout.

Houd je van frietjes? Dan vind je dit ook lekker:

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Skinnypoints | Beeld: videostill