Marlieke
20 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 5 frikandellen
  • 5 plakken kant-en-klaar bladerdeeg
  • Curryketchup

Alleen voor de echte frikandellenliefhebbers!

Gaat een frikadelletje er bij jou altijd wel in? Dan zul je dit recept ook niet over willen slaan: een quiche die van top tot teen gevuld is met de gefrituurde snack. Je maakt ‘m heel eenvoudig in de airfryer. Zou jij wel een puntje lusten?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de frikandellenquiche:

  • Vet een kleine bakvorm (die in de airfryer past) in en bekleed de bodem en de randen met de vellen bladerdeeg. Houd een vel bladerdeeg achterwege.
  • Snijd de frikandellen in drieën en verdeel de stukken over de bodem van de taart. Bestrijk rijkelijk met curry.
  • Snijd het overgebleven bladerdeeg in stroken en beleg hiermee de bovenkant van de quiche. Verwarm ondertussen de airfryer voor op  200°C.
  • Bak de quiche 12 minuten in de airfryer, totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.
  • Snijd een dikke punt uit de quiche en smullen maar!

Ook lekker: Frikandelbroodjes uit de Airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Airfryertotaal | Beeld: videostills