¡Dios mío! Hollandse frieten met een lekker Mexicaans tintje

25 min.
2 pers.

Zo worden je frieten nog lekkerder!

Een lekkere portie patat is heerlijk, maar soms wil je wel eens wat anders dan een bakje frieten met een klodder mayonaise. Heb je zin om eens wat anders te maken van je patat? Geef er dan dit Mexicaanse tintje aan: super makkelijk om te maken en overheerlijk. 

Zo maak je het:

  • Meng de frieten met de paprikapoeder, cayennepeper en komijn.
  • Bak ze daarna volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of Airfryer
  • Snijd onder het bakken van de frieten de bosuien, cheddar, avocado en tomaten in stukken.
  • Leg de laatste 2 tot 3 minuten de cheddar op de friet zodat de kaas kan smelten.
  • Haal de frietjes uit de oven of de Airfryer en leg op een bord.
  • Verdeel de bosuien, rode ui, avocado en tomaat eroverheen.

Lees ook: Waarom hebben veel fastfoodketens een rood met geel logo?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 500 gram ovenfrietjes of 500 gram aardappels
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel komijn
  • 2 bosuien
  • 1 kleine rode ui
  • paar plakjes cheddar
  • 1 avocado
  • 2 tomaten