Ingrediënten
  • 2 grote Russet Burbank aardappelen
  • Zout, peper en cayenne naar smaak
  • Snuf nootmuskaat
  • 2 grote eieren
  • 130 gram bloem
  • 120 gram boter
  • 160 gram brood, in stukjes gesneden
  • Verse bieslook, fijngesneden
Christel
50 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote Russet Burbank aardappelen
  • Zout, peper en cayenne naar smaak
  • Snuf nootmuskaat
  • 2 grote eieren
  • 130 gram bloem
  • 120 gram boter
  • 160 gram brood, in stukjes gesneden
  • Verse bieslook, fijngesneden

Eens wat anders

Als wij aan dumplings denken, denken we voornamelijk aan de halve maantjes gemaakt van deegvellen met vulling. Onze Oosterburen bewijzen ons echter het tegendeel. Deze Duitse aardappel dumplings zijn gemaakt van aardappelpuree en worden geserveerd met krokante broodkruimels.

Heerlijk als vervanging van de gewone aardappel bij de maaltijd.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Duitse aardappel dumplings? 

  • Kook de aardappelen in zijn geheel gaar in zout water. Schil de aardappelen niet.
  • Schep de aardappelen op een bord en laat een beetje afkoelen.
  • Smelt de boter ondertussen in een koekenpan en voeg de stukjes brood toe.
  • Roer het brood goed door de boter en bak de stukken brood krokant.
  • Schep de broodstukjes eruit en zet apart. Bewaar de gebruinde boter.
  • Haal de schil nu van de aardappels af en doe de aardappels in een kom.
  • Prak de aardappels helemaal fijn. Breng de aardappelpuree op smaak met zout, peper, cayenne en nootmuskaat.
  • Roer de eieren door de aardappelpuree tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de bloem toe aan de aardappelpuree en roer alles goed door.
  • Breng water aan de kook en voeg zout toe.
  • Maak je handen nat en rol zo’n 8 tot 10 ballen uit de aardappelpuree.
  • Druk 3 broodstukjes in elke bal en rol de bal goed tot er geen broodstukjes te zien zijn. Verkruimel de overgebleven broodstukjes.
  • Leg een aardappelbal op een lepel en doe de bal met behulp van de lepel in het water.
  • Draai het vuur laag en wacht tot de dumplings omhoog drijven. Doe daarna de deksel op de pan en laat de dumplings zo’n 20 minuten in de pan zitten op een middelhoog vuur.
  • Draai de dumplings na 10 minuten even om.
  • Schep de dumplings uit de pan en serveer ze met de broodkruimels, overgebleven boter en verse bieslook.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Ovenschotel met gehakt, linzen en aardappelpuree

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: videostill