13 april 2018
Maayke

Dit gebraden gehakt moet niet geconsumeerd worden

Helaas komt het af en toe voor dat bepaalde etenswaren uit supermarkten worden teruggeroepen vanwege een productiefout of besmettingsgevaar. Ook dit keer wordt een veel gekocht product van supermarktketen Jumbo teruggeroepen. Het gaat hierbij om het vleeswaar gebraden gehakt. 

Controleer snel of jij dit gebraden gehakt ook in huis hebt.

Verkeerd etiket

Op de verpakking van het betreffende product is een verkeerd etiket geplakt, namelijk van leverkaas. Hierdoor is het allergeen mosterd niet vermeld. Op de voorkant van de verpakking staat wel de juiste benaming van het product. Het gaat om producten met de EAN code 8718375463437 met een houdbaarheidsdatum van 26-04-2018.

Jumbo gebraden gehakt

 Mosterdallergie

De ingrediëntendeclaratie (leverkaas) komt niet overeen met het product (gebraden gehakt). Bij mensen met een mosterdallergie kan de consumptie van dit product leiden tot klachten. Mensen die geen mosterdallergie hebben, kunnen het product gewoon consumeren. Heb je dit product in huis? Dan kun je het terugbrengen naar de dichtstbijzijnde Jumbo-filiaal. De aankoopbon is niet nodig, en het geld wordt geretourneerd. Voor meer informatie kan de consument contact opnemen met de klantenservice van Jumbo via 0800 – 0220 161 of ga naar www.jumbo.com.

Bron: NVWA | Beeld: fotomontage, videostill