Een leuke tip voor de regenachtige en koude dagen, of gewoon zomaar
Kaarsjes aan, dekentje om en een chocolaatje erbij. Heerlijk! Maar met een recept die nog romiger en intenser is, tilt Milka dit tedere moment dit jaar naar een hoger niveau. Om het feestje helemaal compleet te maken, goot Meester Patissier Hidde de Brabander de chocolade in een recept voor de ultieme chocoladefondue. En goed nieuws: die kun jij thuis heel gemakkelijk maken!
Hidde de Brabander
Meester Patissier Hidde de Brabander zorgt er samen met jou voor dat jij dé lekkerste chocoladefondue op tafel zet. En het beste is dat de fondue maar vijf ingrediënten bevat, wat wil je nog meer? Schiet je nou in de stress omdat je geen fondue in huis hebt? Geen zorgen, je kunt deze fondue ook in een kommetje serveren. Om het helemaal af te maken, pak je een grote houten plank en leg je daar verschillende zoete fruitsoorten op om in te dippen. Vind je dat nou te saai, ga dan aan de slag met wat karamel of doe het net als Hidde en bak wat koekjes als een extra dip. Heerlijk!
Nóg lekkerder
Deze samenwerking is ontstaan omdat de receptuur van Milka tablet na 120 jaar in een nieuw jasje is gestoken. Door meer cacao en overheerlijke, romige Alpenmelk is Milka nu nóg intenser en romiger van smaak. Maar niet alleen deze ingrediënten maken Milka nog lekkerder. Ook voelt de reep, vanwege de chunks, nog fijner en zachter aan in je mond. Geheel omhuld in een nieuwe, frisse, moderne verpakking stelen de geüpgradede Milka repen de show. Krijg je al honger?
Zo maak je de Milka chocolade fondue
- Begin door de melk aan de kook te brengen.
- Voeg hierna het zout en de kaneelpoeder toe aan de melk en meng het goed.
- Voeg dan de slagroom toe en verwarm het naar +- 40 graden Celsius.
- Laat de chocolade dan in de pan smelten.
- Vervolgens deel je de chocolade in vijf gelijke delen door middel van een spatel.
- Als laatste serveer je het warm.
- Eet smakelijk!
Zo maak je de karamelsaus
- Verwarm allereerst de bodem van een pan.
- Strooi dan 1/3 van de basterdsuiker in de verwarmde pan en laat dat langzaamaan smelten (niet roeren).
- Als het goed is, zie je de suiker licht verkleuren (karameliseren).
- Strooi daarna opnieuw 1/3 basterdsuiker in de pan en roer nu wel af en toe.
- Herhaal deze laatste stap nog één keer.
- Als je suiker een mooie karamelkleur heeft: blus dit dan in delen af met kleine scheutjes slagroom. Maar doe dit niet te snel! Anders gaat het teveel bruisen.
- Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de boter en zout toe en laat de saus rustig afkoelen.
- Enjoy!
Zo maak je marshmallows
- Week als eerste de gelatine.
- Breng daarna de suikers met het water aan de kook.
- Is dat gelukt, voeg dan alles samen in de keukenmachine en klop dit op. Zorg ervoor dat je het luchtig en stevig draait.
- Giet de massa dan in een ovenschaal tot ongeveer 2 centimeter dikte.
- Paneer vervolgens de marshmallows in het kokosschaafsel.
- Laat dit een nacht staan.
- Snijd de volgende dag de massa in lange banen en plaats deze op een houten prikker.
- Genieten!
Ook lekker: Slagerij de Beurs presenteert de duurste stamppot ter wereld
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron & beeld: Milka Nederland