Sabine
50 + 4,5 uur afkoelen min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de karamel:
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • Sap van een halve citroen
  • Voor de flan:
  • 5 middelgrote eieren
  • 300 milliliter melk
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 20 milliliter Licor 43

Een heerlijk dessert met een alcoholische vanille-sinaasappeltwist

Licor 43 is een verrukkelijk aperitiefje, maar je kunt de likeur ook verwerken in dessert. Een toetje dat zich daar perfect voor leent is de Spaanse flan. Til de Spaanse lekkernij naar een hoger niveau met een royale scheut Licor 43 en je schotelt je dinergasten (of gewoon jezelf) een heerlijk dessert voor. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Vul een grote ovenschaal voor de helft met water (kies een waar de glazen (cake)vorm voor de flan in past). Plaats de ovenschaal in de oven en stel de oven in op 200 °C.
  • Maak daarna de karamel. Doe de suiker, water en citroensap in de pan en laat opstaan tot de suiker begint te bubbelen en goudbruin wordt. Haal daarna van het vuur en giet de warme karamel meteen in een glazen (cake)vorm. Zet daarna apart.
  • Maak nu de flan. Doe daarvoor alle ingrediënten voor de flan in de kom en mix goed. Schenk daarna in de vorm en dek af met aluminiumfolie. Plaats de vorm in de ovenschaal met water en bak 40 minuten.
  • Laat de flan afkoelen tot kamertemperatuur en laat daarna nog 4 uur afkoelen in de koelkast.
  • Gebruik een mes om de zijkanten van de flan voorzichtig los te snijden. Plaats een bord bovenop de bakvorm en draai de flan in een soepele beweging om. Et voilà: de flan is klaar om geserveerd te worden.

Lees ook: Recept: romige ijskoffie met Licor 43

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: YouTube Tonio Cocina | Beeld: Pixabay, SimsaBiswas