Marlieke
Ingrediënten
  • 10 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
  • 5 eetlepels hazelnootspread, zoals Nutella
  • 5 Ferrero Rochers
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-aroma (optioneel)

Til de hazelnootchocolaatjes naar een hoger niveau met dit makkelijke recept

Hazelnoot en chocolade: het is een hemelse combinatie. Zoetigheden als Nutella of Ferrero Rocher-chocolaatjes staan dan ook hoog bij ons in het vaandel. Van die laatste maken we vandaag een heerlijk bladerdeeghapje. Een snelle, maar spectaculaire snack!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het kant-en-klare bladerdeeg in tien gelijkmatige stukken.
  • Bestrijk vijf stukken bladerdeeg met hazelnootspread en plaats een Ferrero Rocher-balletje in het midden.
  • Leg nu een tweede stukje bladerdeeg over de vulling heen. Druk de randen aan met een vork. Herhaal dit voor alle vijf hapjes.
  • Klop een ei los met een druppeltje vanille-aroma en bestrijk hiermee de bovenkant van de bladerdeeghapjes.
  • Bak de hapjes in circa 15-25 minuten goudbruin. Houd ze goed in de gaten, want tijden kunnen verschillen per oven.
  • Laat even afkoelen en smullen maar!

https://www.instagram.com/p/CIfbLgvB3H0/

Ook lekker: Deze Ferrero Rocher-brownie moet iedere chocoladefan een keer proberen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram Walla Albu-Eid | Beeld: Unsplash, Thula Na