Desy

De Mexicaanse keuken in Nederland met deze rijkgevulde burrito’s

Dit jaar wordt de eerste editie van de ‘Nationale Week Zonder Vlees’ gehouden, een initiatief van De Hippe Vegetariër Isabel Boerdam. En dat heeft impact: als een volwassen een week geen vlees eet bespaart dat maar liefst 7 maanden douchewater. Omdat vegetarisch eten goed is voor milieu, mens en dier delen wij iedere dag een vegetarisch gerecht. Vandaag: vegetarische Mexicaanse burrito’s!

Dit heb je nodig voor 5 personen:

  • 300 gram gekookte rijst
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 eetlepel hete saus
  • zout en peper
  • 5 grote bloemtortilla’s

Zo maak je het:

  • Doe de koriander samen met de gekookte rijst in een grote kom en roer dit door elkaar. Besprenkel met een beetje limoensap. Verwarm in de magnetron of in een koekenpan tot het warm is en roer door elkaar.
  • Verhit olie in een aparte pan en fruit hierin de ui zacht en glazig. Draai het vuur lager en voeg de uitgelekte zwarte bonen toe. Breng op smaak met de chilipoeder, komijn en hete saus en meng het geheel goed door elkaar. Je kunt ook een beetje zout toevoegen. Laat doorwarmen zodat de bonen ook goed warm worden.
  • Verwarm de tortilla’s in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de tortilla’s neer en lepel hier wat koriander-limoenrijst op. Voeg ook de zwarte bonen toe. Ook lekker is een beetje salsa, avocado partjes of een beetje soyaroom.
  • Rol de burrito’s op en serveer direct.

Lees ook: Deze heerlijke vegetarische broccoliquiche maak je zonder deeg!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Yummly | Beeld: videostill