Perfect als diner of mee te nemen als lunch!

Wij zijn gek op Mexicaanse wraps. Toch is het dichtvouwen van die tortilla’s niet altijd een succes. Bij deze ovenschotel hoeft dat helemaal niet. Je kunt het heel gemakkelijk maken, zonder onmogelijke capriolen uit te halen. 

Makkelijk én smakelijk!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 4 paprika’s (kleuren naar keuze)
  • 1 jalapeño peper
  • een halve rode ui
  • 300 gram maïs
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels komijn
  • zout naar smaak
  • 400 gram kaas
  • 18 kleine tortilla’s of 6 grote tortilla’s
  • 300 gram bruine bonen
  • 400 gram wrapsaus
  • guacamole en zure room

Wat moet je doen?

  • Snijd de ui en paprika in blokjes en bak dit met de maïs in een een pan met een beetje olie.
  • Besprenkel dit met een beetje chilipoeder en komijn en roer het goed door elkaar.
  • Breng het op smaak met wat zout.
  • Vet een grote ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tortillawraps in reepjes.
  • Begin met wat wrapsaus op de bodem van de ovenschaal. Maak nu laagjes in deze volgorde: helft van de tortillawrapreepjes, helft van de groente, helft van de saus, helft van de kaas. Herhaal dit nogmaals en zorg dat je eindigt met de kaas.
  • Bedek de ovenschaal met wat aluminiumfolie en bak het geheel in 15-20 minuten gaar. Serveer het met wat zure room en guacamole.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze simpele mediterraanse wraprolletjes maak je met maar 5 ingrediënten!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Pinchofyum | Beeld: videostill Pinchofyum