Je hand vertelt je hoe je biefstuk moet voelen!

Een biefstuk bakken op de manier waarop je gasten en familie het willen, is niet altijd makkelijk. De een wil ‘m rare, de ander medium en weer een ander wil ‘m well done. Maar hoe weet je nou precies hoe ver je biefstuk gegaard is? Daar is een trucje voor…

Dit zal de manier waarop je biefstuk bakt voor altijd veranderen!

Muis

Het enige wat je nodig hebt voor deze truc is… jezelf! Aan de muis van je hand kun je precies voelen of je biefstuk nog gaarder moet of juist niet. Dit klinkt natuurlijk gek, maar het kan echt. Dit is hoe je het doet:

Rauw: hou je hand losjes en druk met de wijsvinger van je andere hand in de muis van hand. Zo ver moet je de biefstuk ook kunnen indrukken.

Rare: raak met je duim je wijsvinger aan. Druk met de wijsvinger van je andere hand in de muis van hand. Zo ver moet je de biefstuk ook kunnen indrukken.

Medium rare: raak met je duim je middelvinger aan. Druk met de wijsvinger van je andere hand in de muis van hand. Zo ver moet je de biefstuk ook kunnen indrukken.

Medium: raak met je duim je ringvinger aan. Druk met de wijsvinger van je andere hand in de muis van hand. Zo ver moet je de biefstuk ook kunnen indrukken.

Well done: raak met je duim je pink aan. Druk met de wijsvinger van je andere hand in de muis van hand. Zo ver moet je de biefstuk ook kunnen indrukken.

Lees ook: Taaie biefstuk? Door je vlees op deze manier te marineren is het altijd mals

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Instagram | Beeld: pxhere