Tjitske

Dit heb je nodig voor 8 koekjes-lepels:

  • 455 gram koekjesdeeg
  • 95 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 50 gram discodip
  • 350 gram melkchocolade om te smelten
  • 2 eetlepels kokosolie

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Rol het koekjesdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak totdat het zo’n 6 millimeter dik is.
  • Sprenkel de discodip over het deeg heen en rol het voorzichtig in het deeg.
  • Leg een lepel op het deeg en snijd met een mesje de vorm van de lepel eruit. Doe dit acht keer.
  • Vet acht lepels in met wat boter en leg ze op de kop op een vel pakpapier. Plaats de deeglepels erop en vorm ze naar de lepel.
  • Bak de lepels in de oven zo’n 25 tot 30 minuten goudbruin.
  • Laat de koekjes 10 minuten afkoelen voordat je ze van de vorm afhaalt.
  • Doe de chocola samen met de kokosolie in de magnetron en verwarm het steeds 30 seconden en roer tussendoor totdat het gesmolten is.
  • Dip ieder koekje in de chocola en laat dit opstijven op een koelrek.
  • Serveer de eetbare lepels zo of met ijs en slagroom. Jammie!

In dit filmpje zie je hoe alle koekjes gemaakt worden:

Pagina 2/2

Lees ook: Gezond glazuur maak je heel gemakkelijk met dit bijzondere ingrediënt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostills Tasty