Eenvoudig en lekker: dit recept voor carrot cake mislukt nooit

Ingrediënten
  • Voor de carrot cake:
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • Snufje fijn zeezout
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 295 milliliter canola of een andere plantaardige olie
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram licht verpakte bruine suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 grote eieren
  • 300 gram gepelde en geraspte wortelen, 5 tot 6 middelgrote wortelen
  • 65 gram rozijnen
  • Voor het romige glazuur:
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 140 gram poedersuiker
  • 80 milliliter slagroom
  • 50 gram grof gehakte pecannoten, voor garnering
Jaimy Boer
1 uur + 5 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de carrot cake:
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • Snufje fijn zeezout
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 295 milliliter canola of een andere plantaardige olie
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram licht verpakte bruine suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 grote eieren
  • 300 gram gepelde en geraspte wortelen, 5 tot 6 middelgrote wortelen
  • 65 gram rozijnen
  • Voor het romige glazuur:
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 140 gram poedersuiker
  • 80 milliliter slagroom
  • 50 gram grof gehakte pecannoten, voor garnering

Dit klinkt ons als muziek in de oren!

Op de redactie van Kookfans zijn wij dol op carrot cake, maar weten we ook wat voor werk dat soms kan zijn. Gelukkig vonden we dit smakelijke recept online, voor een smeuïge carrot cake die iedereen kan maken. Laten we beginnen!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de carrot cake:

Voor de carrot cake: 

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Vet twee ronde cakevormen van 22 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet vervolgens de bovenkant van het papier in.
  • Klop in een medium kom bloem, bakpoeder, zout en kaneel tot alles goed gemengd is.
  • Klop in een aparte kom de olie, suikers en vanille. Doe de eieren er één voor één door tot ze gecombineerd zijn.
  • Schakel over naar een grote rubberen spatel, en schraap de zijkanten en bodem van de kom.
  • Voeg de grote ingrediënten in 3 delen toe, roer zachtjes tot ze gecombineerd zijn en het beslag glad is. Roer als laatst de wortelen, noten en rozijnen erdoor.
  • Verdeel het beslag over de twee cakevormen en stop ze in de oven voor 35-45 minuten.
  • Bak tot de bovenkanten van de cake veerkrachtig zijn wanneer je ze aanraakt. Test met een satéprikker of het midden van de cake al gaar is.
  • Haal de cakes uit de oven en laat ze in 15 minuten afkoelen.
  • Haal ze daarna uit de cakevormen, verwijder het bakpapier en laat volledig afkoelen.

Voor het romige glazuur:

  • Klop ondertussen de roomkaas in een grote kom met een handmixer op gemiddelde snelheid tot een romige massa, voor ongeveer 1 minuut.
  • Klop de poedersuiker erdoor, in vier delen. Roer door tot het luchtig is.
  • Giet de slagroom erbij en klop het voor 1 minuut op gemiddelde snelheid.
  • Zet het daarna afgedekt in de koelkast tot de cake klaar is.

In elkaar zetten van de carrot cake:

  • Als de cakes volledig zijn afgekoeld, leg je er 1 op een plateau of bord.
  • Besmeer de bovenkant met de helft van het glazuur.
  • Leg vervolgens de andere cake hier bovenop.
  • Spuit of smeer de bovenkant met het glazuur, maar laat de zijkanten leeg.
  • Besprenkel de pecannoten over het glazuur.
  • Serveer direct of bewaar het in de koelkast.
  • Eet smakelijk!

Benieuwd hoe je deze carrot cake maakt? Hieronder wordt alles stap voor stap uitgelegd door Inspired Taste!

Geen zin in cake?

Een fijne bijkomstigheid is dat je dit recept ook kunt toepassen voor muffins of een andere cakevorm. Wanneer je dit doet, kun je het recept hetzelfde laten. Het enige waar je rekening mee moet houden, is de tijd. Cupcakes of muffins kun je bijvoorbeeld het beste 14 tot 18 minuten bakken. Even prikken met een satéprikker werkt natuurlijk ook om te kijken of het al gaar is.

Ook lekker: Deze goddelijke carrot cake wafels staan binnen no time op tafel

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Inspired Taste | Beeld: Unsplash, Steward Maswen