Maayke
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1/4 citroen + citroenschil, geraspt
  • 1/2 limoen + limoenschil, geraspt
  • 1 knoflookteen
  • Snufje paprikapoeder
  • Zout naar smaak
  • Verse koriander, gesneden

Ooit van een bloemkoolsteak gehoord?

Niet iedereen is even dol op bloemkool. Als je deze groente op de ‘normale’ manier zou bereiden is er ook niet veel spannends aan deze witte groente. Maar wat als wij je vertellen dat er nu wél een manier is om jouw bloemkoolgerecht naar een hoger niveau te tillen. Zelfs de mensen die een hekel hebben aan deze groente gaan dit fantastisch vinden! Tijd om de keuken in te duiken óf de barbecue aan te steken en deze heerlijke bloemkoolsteaks te bereiden.

Met dit recept kun je 4 bloemkoolsteaks maken.

Zo maak je het:

  • Meng de olijfolie met het sap van de citroen en limoen samen met de geperste knoflookteen. Zet opzij.
  • Verwijder de bladeren om de bloemkool en zorg dat de stam intact blijft. Snij de bloemkool in 4 plakken van ongeveer 2 centimeter dik. Werk vanuit het midden, het kerngedeelte helpt om het bij elkaar te houden.
  • Bestrijk de plakken met de olijfolie/citroen-limoen mix en bestrooi beide zijden met paprikapoeder, zout en geraspte citroen- en limoenschil.
  • Verhit een grillpan of de barbecue en bak de plakken gedurende 6 minuten op een kant totdat er gril markeringen ontstaan. Draai de plakken om en bak de andere kant nogmaals 5 minuten.
  • Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat en bedek de plaat met aluminiumfolie. Zet de bakplaat ± 25 minuten in de oven op 190 graden.
  • Serveer de bloemkoolsteaks op een bord en besprenkel ze met nog wat extra citroensap en verse koriander.
  • Eet smakelijk!

Bekijk de hele video van My Virgin Kitchen hier:

Lees ook: Zo maak je een heerlijke aardappelsalade voor bij de eerstvolgende barbecue

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: My Virgin Kitchen | Beeld: videostill