Maayke

Dit kun je ook nog doen met een vaatwasser

Ben je gezegend met een vaatwasser in de keuken? Dan maakt dit je leven al een stuk makkelijker. Een hele berg vieze vaat hoef je na een gezellig diner met vrienden gelukkig niet allemaal met de hand af te wassen. Even de vaat omspoelen, en je zet alles zo in de machine en haalt het er weer schoon uit. 

Maar wist je dat je een vaatwasser ook nog voor drie andere verrassende manieren kan gebruiken?

Borden verwarmen

De eerste handige tip is het verwarmen van de borden. Dit is met name handig als je een diner met meerdere gangen bereid, en je graag het gerecht zo lang mogelijk warm wil houden tijdens het serveren. Zet de verschillende borden een paar minuten voor het serveren in het onderste rek van de vaatwasser, zet de machine op een heet en kort programma. Haal de borden uit de vaatwasser et voilà, heerlijk verwarmde borden voor het serveren van bijvoorbeeld het hoofdgerecht.

Bakspray

Ben je een fanatieke bakker? Dan maak je vast regelmatig gebruik van een fles bakspray. Ovenschalen en springvormen, alles spray je gemakkelijk in met deze spray voordat je de ingrediënten in de schaal of vorm giet. Spray je de bakspray echter over de schaal op het aanrecht? Dan bestaat er een grote kans dat de bakspray over het hele aanrecht stuift. Een handige tip: hou de schaal of springvorm in de hand, boven de openstaande vaatwasser en spray het dan in met de bakspray. De verstuiving van de spray belandt allemaal in de vaatwasser en zo blijf jij met veel minder troep achter op het aanrecht.

Droogrek

Heb je een kleine afwas op het aanrecht staan en was je dit liever even snel met de hand af? Veel huishoudens die een vaatwasser in de keuken hebben staan, zijn niet in het bezit van een droogrek om de schone vaat op te zetten. Zet daarom gewoon de vaatwasser open, schuif de onderste lade naar voren en plaats hier de schone vaat in om te drogen. Wacht tot het servies droog is en berg het vervolgens allemaal weer netjes op in de keukenkastjes. Een kind kan de was doen!

Lees ook: Multifunctioneel: deze acht dingen kun je allemaal met afwasmiddel doen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: TheKitchn | Beeld: videostill