Ingrediënten
  • 2 grote komkommers, in dunne plakken gesneden
  • 1/2 rode ui, dungesneden
  • 1 theelepel zout
  • 125 gram zure room
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
Christel
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote komkommers, in dunne plakken gesneden
  • 1/2 rode ui, dungesneden
  • 1 theelepel zout
  • 125 gram zure room
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder

Deze gurkensalat is romig en fris

Van een romige komkommersalade worden we altijd blij. We eten dit weleens bij een uitgebreide lunch of serveren het bij de barbecue als bijgerecht. Ben jij ook zo dol op komkommersalades? Probeer deze Duitse komkommersalade dan eens uit!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Leg de plakjes komkommer op een bord of bakplaat samen met de stukjes ui. Sprenkel het zout erover heen en laat 30 minuten rusten. Dep het overtollige water voorzichtig van de komkommerplakjes af.
  • Doe de zure room, suiker, azijn, dille en peterselie in een grote kom en meng tot een geheel.
  • Vouw de komkommer en ui door het zure roommengsel.
  • Zet de kom een paar uur in de koelkast voor het serveren.
  • Serveer de komkommersalade met wat paprikapoeder.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Frittata met zure room en uien

Bron: All Recipes | Beeld: Videostill