Dít maak je met je overgebleven eieren na Pasen

Yentl Feenstra

Je kunt ze nog prima verwerken in simpele gerechtjes

De paasdagen zijn weer voorbij! Heb je na dit (vr)eetfestijn nou nog wat (gekookte) eieren over, waarvan je niet weet wat je ermee moet? Weggooien is natuurlijk geen optie en dat is ook helemaal niet nodig. We schotelen je een aantal simpele gerechten voor waar je die resterende eitjes nog prima in kunt verwerken. 

Eiersalade

Wij zijn dol op eiersalade en het is hét perfecte recept voor je overgebleven gekookte eitjes. Super simpel en ó zo lekker! Je kunt eindeloos variëren met je favoriete specerijen, zoals kerrie en paprika, maar hier vind je een basisrecept voor de lekkerste eiersalade.

Mayonaise

Mayonaise uit een pot is lekker, maar een zelfgemaakte mayonaise is zoveel lekkerder! Als je het nog nooit hebt gemaakt, is dat heel zonde, omdat het zo simpel is. Iedereen kan een overheerlijke mayo maken. Én, de mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt namelijk kiezen voor variaties met verschillende kruiden. Een simpele maar heerlijke variant vind je hier.

Gevulde eieren

Wat is er beter dan je overschot aan eieren te vullen met nog meer heerlijkheid? Simpel en ouderwets lekker: gevulde eieren. Heerlijk als snack, en al helemaal als je ze een beetje speciaal maakt. Zoals deze topper met een Mexicaans tintje. Zo geniet je nog dagen na van Pasen!

Meringue

Meringue is een baksel dat misschien niet het meest voor de hand liggende is om je vingers aan te branden, maar waar je wel heel erg blij van wordt. Wij bij Kookfans maken maar al te graag een uitstapje naar andere baksels en deze smakelijke vanille meringue koekjes zijn ook nog eens verrassend simpel. Aan de slag dus!

Lees ook: Wow! Zoveel duurder is een ei deze Pasen ten opzichte van vorig jaar

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Culy, archief Kookfans | Beeld: Pexels