Robby

Deze aardbeien-ijstaart is om je vingers bij af likken!

Aardbeientaarten zijn heerlijk. Het is een stukje zomer bij elk hapje en je kan er maar geen genoeg van krijgen. Deze aardbeientaart is romig en zoet en stiekem zou je ‘m helemaal niet willen delen. Aardbeien, room en koekjes: deze hemelse combinatie maakt de lekkerste taart die je ooit hebt geproefd!

Dit heb je nodig:

  • 1 pak bastognekoekjes
  • 50 gram margarine
  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram basterdsuiker, wit
  • 250 gram aarbeien
  • poedersuiker
  • 1 liter slagroomijs

Zo maak je de taart:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bodem van een bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Hak de bastognekoekjes fijn in een keukenmachine en meng de kruimels vervolgens met de boter. Druk dit uit op de bodem van de springvorm en bak deze 10 minuten.
  • Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf.
  • Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en snijd ze doormidden.
  • Haal het ijs uit de vriezer en verdeel de helft op de bodem van de springvorm. Schep de helft van de aardbeien erover en dek dit af met de rest van het ijs. Smeer met en spatel of pannenkoekmes de slagroom over de taart.
  • Zet de taart nog twee uur in de vriezer. Haal de taart 10 minuten voor serveren uit de vriezer. Haal de taart uit de springvorm, zet op een onderbord. Garneer de taart met de resterende helft van aardbeien en strooi er poedersuiker overheen.

Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld MarthaStewart