22 augustus 2017
Naomi

De pannenkoek speciaal begon als grap

Het Gelderse Brinks Pannenkoek uit Zeddam kwam met een wel heel bijzondere pannenkoek in hun restaurant. Afgelopen week plaatste het bedrijf de pannenkoek op Facebook en nu loopt het toch wel een beetje uit de hand. De pannenkoek was na introductie drie jaar geleden al heel populair geworden: De pannenkoek Frikandel Speciaal.

Eigenaar Luc Peters (25 moet wel lachen om alle aandacht. “Mensen vinden het eerst vreemd, maar als ze het proeven, vinden ze het vaak écht lekker”, vertelt de ondernemer aan AD. “Het combineert perfect, het smaakt echt goddelijk”, lacht hij. Er zijn zelfs mensen die elke week langskomen om te genieten van deze curieuze pannenkoek.

Recept
Het recept voor de pannenkoek is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt twee frikandellen doormidden. Vervolgens doe je er wat mayonaise, curry en uitjes overheen en vouw je de pannenkoek dubbel. Het was in eerste instantie een grap van de eigenaar, maar die is wel een beetje uit de hand gelopen.

Peters wil nu verder gaan met experimenteren. “We willen iedere week iets anders uitproberen. Volgende week staat een pannenkoek met saté en kroepoek op het menu.” Wat de andere experimenten zullen worden, wil de pannenkoekenbakker nog niet vertellen, maar wij zijn reuze benieuwd!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: pexels