29 september 2016

Lekkere, simpele én snelle paprikasoep!

Soms heb je gewoon geen zin in of tijd voor het maken van een grote maaltijd. Dan is deze  paprikasoep echt perfect! Door de paprika’s toch vullend maar erg snel klaar en heel erg lekker! Je kunt hem natuurlijk ook makkelijk als voorgerecht eten!

Dit heb je nodig:

  • olijfolie
  • 2 rode paprika’s
  • 1 pot gegrilde paprika’s (ongeveer 400 gr)
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kookroom
  • Verse bieslook
  • Zout & peper

Snijd de paprika’s en de gegrilde paprika in kleine stukjes. Verhit olie in een pan, pers hierin de twee tenen knoflook en bak de paprika even mee in de pan. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg de kookroom toe en roer dit goed door het mengsel heen. Roer wat verse bieslook door de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer met lekker vers plukbrood! Eet smakelijk!

Beeld: Pixabay