Robby

Deze koffie-cake smaakt gewoonweg heerlijk!

Wereld koffie-dag, een dag die gevierd moet worden! Vandaag staat volledig in het teken van koffie. Koffie is heerlijk en we hebben het hard nodig!

Cappucino, espresso, ijskoffie of gewoon een bakje pleur: wij lusten het wel. Ook cake en taart met koffie-smaak is altijd favoriet, daarom hebben we vandaag een supermakkelijk recept voor een goddelijke koffie-cake voor je! Deze cake is niet moeilijk om te maken en hij smaakt ronduit verrukkelijk. Laten we van start gaan! Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 6 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram boter
  • 125 mililiter melk
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix in een grote kom 180 gram bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout door elkaar. Als het gemengd is mix je hier de (niet gesmolten) boter doorheen. Klop in een aparte kom het ei op en roer hier de melk en  het vanille extract doorheen. Meng het melk-mengsel met het botermengsel en roer het voorzichtig door elkaar. Giet het in een ingevette bakvorm en besprenkel met gesmolten boter. Mix in een schaaltje het kaneel, de bruine suiker en 2oo gram bloem door elkaar. Bestrooi het beslag en de bakvorm hiermee en schuif het voor ongeveer 20 minuten in de oven! Laat de cake daarna afkoelen en dan is het smullen geblazen!

Beeld: Pexels