Ingrediënten
  • 250 gram koekjes (bijvoorbeeld Mariabiscuitjes)
  • 50 gram Kellog's Rice Krispies (Albert Heijn)
  • 180 gram Maltesers
  • 125 gram boter
  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 200 gram witte chocolade
Desy
30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram koekjes (bijvoorbeeld Mariabiscuitjes)
  • 50 gram Kellog's Rice Krispies (Albert Heijn)
  • 180 gram Maltesers
  • 125 gram boter
  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 200 gram witte chocolade

Voor het maken van deze Malteser-brownies heb je geen oven nodig

Nu de zomer eraan komt willen we allemaal wel graag wat strakker in ‘t badpak zitten. Helaas hebben we nog vaak genoeg zin in iets lekkers en ja, daar geven we zo nu en dan maar aan toe. Door middel van deze smeuïge Malteser-brownies bijvoorbeeld… Heerlijk! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de boter samen met de gecondenseerde melk in een beslagkom.
  • Verkruimel de koekjes en doe de kruimels samen met de Rice Krispies in een kom.
  • Snijd 100 gram Maltesers met een scherp mesje doormidden en doe ook deze bij de koekjes in de kom.
  • Voeg twee eetlepels cacaopoeder aan het kommetje met de gecondenseerde melk toe en meng dit goed door elkaar.
  • Giet het beslag bij de koekjes in en spatel het geheel goed door elkaar.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe hier het beslag in. Druk goed aan met de spatel.
  • Smelt de witte chocolade in een vuurvast kommetje met tussenpozen in de magnetron en giet dit over de cake heen.
  • Snijd ook de overige Maltesers doormidden en druk deze in de witte chocolade.
  • Doe het mengsel een uurtje in de koelkast en snijd aan met een scherp mes. Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair België | Beeld: Videostill