Desy

Zo wordt je Senseo® schoner dan ooit!

Heb jij ook een Senseo-apparaat in de keuken staan? Dan ben je niet de enige! Die van jou kan vast ook wel even een goede schoonmaakbeurt gebruiken en wij gaan jou daarbij helpen! In vier simpele stappen is je Senseo weer zo goed als nieuw!

Op sommige Senseo apparaten zit een speciaal lampje dat precies aangeeft wanneer de machine ontkalkt moet worden. Heb je niet zo’n lampje, dan doe je er goed aan om het apparaat iedere 3 maanden te ontkalken. Ben je een beetje een sloddervos en laat je het apparaat niet helemaal uitlekken boven het kopje als je koffiezet, dan is het raadzaam om het bakje en de cuphouder wekelijks een schoonmaakbeurt te geven.

Om je apparaat schoon en kalkvrij te krijgen kun je het beste de volgende stappen ondernemen:

  • Stap 1: Doe een scheutje citroensap in de waterkoker en vul deze voor de rest met water. Zet een grote bak onder het apparaat om het water op te vangen
  • Stap 2: Zet het apparaat aan voor één kopje.
  • Stap 3: Zet nu het apparaat aan voor twee kopjes. Herhaal dit nog een keer om ervoor te zorgen dat je volgende kopje koffie niet naar citroen smaakt. Blijf twee ‘kopjes’ zetten totdat het waterreservoir helemaal leeg is.

Wil je voorkomen dat je apparaat heel erg vies wordt? Dan is het raadzaam om de volgende tips op te volgen:

  • Maak de binnenkant van de houder na ieder kopje schoon. Vind je dit teveel werk, maar hem dan iedere avond bij de afwas schoon. Doe het zelfde met het bakje. Zo voorkom je koffieaanslag die moeilijk weg te krijgen is.
  • Zorg ervoor dat er niet al teveel koffie in het afdruipbakje lekt. Leg bijvoorbeeld een stuk keukenpapier in het bakje of zet er een bakje onder na het koffiezetten.
  • Kun je niet voorkomen dat er veel koffie in het bakje lekt? Doe dan eens een klein bodempje alcohol (70%) in het afdruipbakje. Dit voorkomt dat schimmels gevormd worden.

Deze handige tips voor je Senseo bewaren? Pin dit bericht dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: videostill