Hanna Mellema
3 uur wachttijd + 30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gram koekjes (bijv. zandkoekjes of bastogne)
  • 90 gram boter
  • 3 bananen
  • 250 milliliter slagroom
  • Optioneel: een beetje suiker

Dit kan élke thuisbakker maken

Heb je zin om iets lekkers te bakken, maar geen zin om ingewikkeld te doen? Dan is deze banoffee taart het perfecte recept voor jou. De taart ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit Heel Holland Bakt komt, en toch heb je er maar 5 ingrediënten voor nodig. De romige karamel, banaan en slagroom komen perfect samen in deze heerlijke banoffee taart. Bakkers klaar? Bakken maar! 

Dulce de leche

Voor dit recept gebruiken we dulce de leche. Dit is helemaal niet moeilijk om te maken, maar het kost wel wat tijd. Om dulce de leche te maken, zet je een blikje gecondenseerde melk (ongeopend) in een ruime pan met kokend water. Dit laat je 3 uur koken op laag vuur, zonder deksel op de pan. De melk verandert dan vanzelf in een karamel-achtige crème. Let op: laat het blikje wel eerst afkoelen voordat je de dulce de leche gebruikt.

Zo maak je de banoffee taart:

  • Bekleed een bakvorm (22-24 cm) met bakpapier, en vet hem in.
  • Verkruimel je koekjes in een keukenmachine, of sla ze met een deegroller fijn in een plastic zak. Smelt de boter, en roer de koekkruimels hier doorheen.
  • Verdeel het koekmengsel over de bakvorm en druk goed aan. Zorg ervoor dat de randen ook een stukje omhoog komen. Laat de bodem even opstijven in de koelkast.
  • Als de dulce de leche helemaal afgekoeld is, verdeel je dit over de koekbodem. Bewaar een klein beetje dulce de leche ter garnering. Snijd de bananen in plakjes, en strooi deze over de karamellaag heen.
  • Doe de slagroom in een kom, en klop deze stijf. Eventueel kun je een beetje suiker toevoegen om de slagroom op smaak te brengen.
  • Verdeel de slagroom over de bananen, en maak af met de overgebleven dulce de leche.
  • Smullen maar!

Ook lekker: Een gebakje dat naar Twix smaakt: zo maak je millionaire’s shortbread

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Adobe Stock