Maayke
25 min.
3-4 pers.
Ingrediënten
  • 110 gram donkere chocolade, in stukjes
  • 15 Oreo's
  • 120 milliliter melk
  • 480 milliliter koude slagroom
  • 30 gram poedersuiker
  • 80 milliliter koude Baileys

Een simpel nagerecht dat je gemakkelijk kunt voorbereiden tijdens de drukke decembermaand

Nog even, en december staat weer voor de deur. Of je nou van plan bent om een uitgebreid kerstdiner te organiseren, of dat je met Sinterklaas een lekkere traktatie op tafel wilt zetten: dit dessert met Oreo en Baileys slagroom past er zeker bij dit jaar. Het is simpel om zelf te maken, ziet er feestelijk uit, én je kunt dit gemakkelijk van tevoren bereiden, zodat je niet staat te stressen in de keuken terwijl de rest van de familie het gezellig heeft.

Dit heerlijke dessert mag niet op de kersttafel ontbreken dit jaar.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Doe de 15 Oreo’s in een blender en maal dit fijn. Zet de verkruimelde Oreo’s aan de kant.
  • Doe de donkere chocoladestukjes in een kommetje chocolade en giet hier de verwarmde melk overheen. Meng alles goed door elkaar totdat er een glad en egaal geheel ontstaat. Zet het kommetje met gesmolten chocolade aan de kant.
  • Doe de slagroom, poedersuiker en Baileys in een kom en mix alles met een staafmixer door elkaar totdat de slagroom een dikke structuur heeft gekregen.
  • Schep de helft van de slagroom in een aparte kom. Mix in deze helft de gesmolten chocolade.
  • Pak dessertglazen en maak 7 lagen. Begin met een laag gesmolten chocolade met slagroom mix, dan een laag Baileys-slagroom en vervolgens een laad verkruimelde Oreo. Herhaal deze drie lagen nog een keer en top het dessert af met nog wat verkruimelde Oreo.

Bekijk hieronder de video voor de complete uitleg:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Yummly  | Beeld: Videostill