Ingrediënten
  • Voor de taart:
  • 240 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 225 gram boter, op kamertemperatuur
  • 235 milliliter karnemelk
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 1 eeetlepel koffie
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • Voor de siroop:
  • 120 milliliter water
  • 100 gram suiker
  • 80 milliliter kersenlikeur
  • Voor de room:
  • 710 milliliter slagroom, gekoeld
  • 35 gram poedersuiker
  • 1,5 eetlepel kersenlikeur
  • Voor de vulling en garnering:
  • 500 gram kersen
  • 100 gram pure chocolade
Marlieke
1 uur 15 min. min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de taart:
  • 240 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 225 gram boter, op kamertemperatuur
  • 235 milliliter karnemelk
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 1 eeetlepel koffie
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • Voor de siroop:
  • 120 milliliter water
  • 100 gram suiker
  • 80 milliliter kersenlikeur
  • Voor de room:
  • 710 milliliter slagroom, gekoeld
  • 35 gram poedersuiker
  • 1,5 eetlepel kersenlikeur
  • Voor de vulling en garnering:
  • 500 gram kersen
  • 100 gram pure chocolade

De Duitse klassieker met kersen, room en chocolade

De Duitse Schwarzwälder Kirschtorte (oftewel: de kersentaart uit het Zwarte Woud) is met recht geliefd over de hele wereld. De combinatie van chocolade, room en kersen is om je vingers bij af te likken! Dit recept geeft een spectaculair en natuurlijk verrukkelijk resultaat. Waar wacht je nog op?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Schwarzwälder Kirschtorte:

  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet de bakvormen in.
  • Zeef de bloem, zout, bakpoeder, baking soda en cacao in een grote kom. Roer door en zet aan de kant.
  • Klop de boter romig. Voeg dan de suiker toe en mix tot een luchtig en zacht geheel.
  • Voeg de koffie toe aan het botermengsel. Doe dan een voor een de eieren en eigelen in de kom en roer na elk ei goed door.
  • Pak vervolgens het droge beslag er weer bij en voeg deze beetje bij beetje toe aan het botermengsel. Voeg om en om beslag en de karnemelk toe en roer steeds alles goed door tot je een glad geheel krijgt.
  • Verdeel het taartbeslag over twee bakvormen van 20 centimeter, of voor een hogere taart over drie bakvormen van 16 centimeter doorsnede. Strijk het beslag glad. Bak de taarten 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat een paar minuten afkoelen in de bakvorm en dan verder afkoelen op een rooster.
  • Maak de siroop terwijl de taarten bakken. Doe hiervoor het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat een minuut koken en verwijder dan de pan van het fornuis. Roer de kersenlikeur door de siroop en laat afkoelen in een kom.
  • Halveer en ontpit de kersen. Bewaar circa 12 hele kersen voor de garnering.
  • Rasp de chocolade.
  • Verdeel de siroop over de afgekoelde taarten. De taarten moeten volledig bedekt zijn met siroop, zodat ze de smaak goed opnemen.
  • Klop de room op met de poedersuiker en kersenlikeur tot stevige pieken. Bedek de eerste taartlaag met de room en een deel van de kersen. Plaats de tweede taartlaag hier bovenop en bestrijk opnieuw met room en kersen. Herhaal eventueel met een derde taartlaag.
  • Bedek nu de gehele taart met de overige room. Zorg ervoor dat alles goed glad is. Druk voorzichtig de geraspte chocolade aan de onderzijde van de taart, ter versiering.
  • Bedek de bovenkant met meer geraspte chocolade of gesmolten chocolade. Maak toefjes slagroom rondom de bovenkant en plaats hier kersen bovenop.
  • Je spektakelstuk is klaar, geniet ervan!

Ook lekker: Makkelijke choco-verjaardagstaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Preppy Kitchen | Beeld: videostill