Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • Een snuf zout
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 170 gram mayonaise
  • 200 milliliter koffie
  • 320 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 pot marshmallowfluff
Naomi
50 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • Een snuf zout
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 170 gram mayonaise
  • 200 milliliter koffie
  • 320 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 pot marshmallowfluff

Deze cupcake is om te zoenen!

Ben jij gek op zoenen (de lekkernij…) en koffie? Wij hebben dan nu het perfecte cakeje voor jou! Dit cakeje is heerlijk als snack bij een kopje koffie of thee, of als traktatie op een verjaardag. Het is niet moeilijk om te maken en het is zo klaar. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Zet 16 cupcakevormpjes klaar om gevuld te worden.
  • Mix de bloem, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder en zout in een kom en zet het even opzij.
  • Meng nu twee eieren, suiker en 1 theelepel vanille-extract samen voor 5 minuten in de mixer.
  • Schraap de restjes van de randjes af met een siliconen spatel en meng het dan nog 5 minuten.
  • Zeef de helft van het bloemmengsel erdoor. Giet dan de helft van de koffie erbij en doe dan de andere helft van beiden erbij.
  • Schraap alles weer van de randen af en voeg nu de mayonaise toe. Zorg dat het een glad geheel wordt en verdeel het mengsel vervolgens over de cupcakevormpjes.
  • Bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Schep de marshmallowfluff in een spuitzak en spuit dit in een spiraalvorm op de cakejes.
  • Doe de cakejes 20 minuten in de vriezer.
  • Smelt nu de chocolade met de olie en giet het in een mok.
  • Doop nu een voor een de cupcakes tot aan het cakeje in de chocolade en laat de chocolade stollen.
  • Genieten!

Lees ook: Recept: Zo maak je een limoncello-cheesecake

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Passion for baking | Beeld: videostill passion for baking