Van dit gerecht ga je watertanden: croissantpudding met karamel

Wanneer je dit croissantgerecht maakt, sla jij je ontbijt nooit meer over!

We weten allemaal dat je ontbijt overslaan slecht voor je is, maar vijf minuten langer in bed blijven liggen is zo lekker. Gelukkig zijn er manieren waarop je minder snel geneigd bent je ontbijt over te slaan, bijvoorbeeld wanneer je dit recept maakt.

Niet alleen is dit recept heerlijk als ontbijt, maar het leent zich ook prima voor een high tea of een brunch. Het fijne aan dit gerecht is dat het binnen een handomdraai klaar is!

Dit heb je nodig:

 • 2 croissants
 • 100 gram suiker
 • 2 eetlepels water
 • 125 gram slagroom
 • 125 milliliter volle melk
 • 2 eetlepels rum (dit kun je weglaten als er ook kinderen van eten)
 • 2 grote, geklopte eieren

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Scheur de twee croissantjes in stukken en plaats ze in kleine ovenschaal.
 3. Zet een pan op het fornuis en roer hierin de suiker met het water. Roer dit goed, voordat je het gas aanzet. Wanneer de suiker en het water met elkaar is vermengd, kun je het op het vuur zetten.
 4. Zet het vuur op een medium hitte en roer je mengsel NIET. Wacht tot het karameliseert, dit kun je zien aan de dikte van het suiker water. Wanneer het suikerwater dik is, gaat bubbelen en een diep gele kleur heeft is het goed.
 5. Zet je vuur op de lichtste stand en voeg hier de slagroom aan toe. Roer de slagroom door je karamel en voeg hier ook de melk en de rum aantoe. Zet hierna het vuur uit en voeg hier al roerend de eieren aan toe.
 6. Schenk je mengsel over de croissantjes heen en laat dit tien minuten staan voordat je dit in de oven plaatst. Zo geef je de croissantjes genoeg tijd om het mengsel op te nemen.
 7. Zet je ovenschaal 20 minuten in de oven. Laat het hierna even afkoelen voordat je het eet.

Bron: Nigella Beeld: Stylish Cuisine