redacteur
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 2 à 3 courgettes
  • 130 gram bloem
  • 150 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 150 gram broodkruimels/panko
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

Courgette in een krokant jasje!

Voldoende groente binnenkrijgen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het eten van groente is voor velen gewoonweg minder aantrekkelijk dan het eten van een stuk kaas, of een lekkere pasta of risotto. Toch bestaan er manieren waarop je ongemerkt een hoop extra groente kunt binnenkrijgen. Deze courgettehapjes met parmezaanse kaas zijn net zo lekker als iedere andere snack. Gezond zijn deze gefrituurde snacks niet helemaal, maar ach, je krijgt toch groente binnen. 

Serveer ze eens bij de borrel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gefrituurde courgettehapjes met parmezaanse kaas:

  • Verhit een flinke laag olijfolie in een koekenpan. Zorg ervoor dat ongeveer 3/4 van de pan met olie gevuld is.
  • Spoel de courgette af met water en dep hem droog. Verwijder de uiteindes en snijd hem vervolgens in dikke plakken.
  • Neem een diep bord en doe hierin de bloem. Neem een tweede bord en giet hierin de melk. Voeg aan de melk de eieren toe en klop met een garde tot een egaal mengsel. Pak nog een diep bord en doe hierin de broodkruimels, parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Roer goed door elkaar.
  • Neem een plak courgette en haal deze door de bloem. Dip hem daarna in de melk en wentel hem vervolgens door het broodkruimelmengsel.
  • Herhaal de vorige stap met elke plak courgette en frituur de plakken vervolgens in de hete olie. Werk in porties, leg steeds een paar plakken tegelijk in de pan. Laat de courgette steeds een minuut of drie frituren, totdat er een knapperig korstje is ontstaan.
  • Laat de gefrituurde courgette uitlekken op een met keukenrol bedekt bord.
  • Serveer de courgettehapjes warm. Lekker met een dipsaus op basis van tomaat!

Lees ook: Recept: gegrilde knoflook-champignons

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Stay at home chef | Beeld: Videostill