Ingrediënten
  • 500 gram kip, gebakken
  • 85 gram ham
  • 60 gram kaas
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 85 gram roomkaas
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel witte wijn
  • citroensap naar smaak
  • een snufje zout
  • 65 gram kaas naar keuze
  • paneermeel
Naomi
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram kip, gebakken
  • 85 gram ham
  • 60 gram kaas
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 85 gram roomkaas
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel witte wijn
  • citroensap naar smaak
  • een snufje zout
  • 65 gram kaas naar keuze
  • paneermeel

Cordon bleu maar dan anders!

We zijn met z’n allen gek op de cordon bleu. Dat heerlijke stukje vlees wordt dan ook op grote schaal verkocht in de supermarkten. Wij wilden graag eens een variatie en daarom is hier nu: de cordon bleu ovenschotel! Deze heerlijke smaken komen samen in een fantastisch ovengerecht. Loopt jou het water al in de mond? 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Scheur de kip aan stukken en leg dit op de bodem van de ovenschaal.
  • Leg de plakken ham bovenop de kip.
  • Meng de gesmolten boter, roomkaas, witte wijn, mosterd, citroensap en zout in een blender.
  • Giet de saus over de ham en leg hier de plakken kaas bovenop.
  • Bestrooi het geheel met paneermeel.
  • Bak het geheel voor 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Zet de grillstand van de oven voor 2 minuten aan, zodat de kaas mooi hard wordt, maar let hierbij goed op dat het niet verbrandt.
  • Serveer met groenten naar keuze.

Lees ook: Dit is waarom je je kaas voortaan in olijfolie wilt bewaren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Joy Fille Deats | beeld: videostill Todds Kitchen