Ingrediënten
  • 450 gram kipgehakt
  • 110 gram panko
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 groot ei
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Snufje knoflookpoeder
  • 60 gram Zwitserse kaas, in blokjes van 1,5 cm
  • 4 dunne plakken ham, in vieren gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram boter
  • 1 eetlepel patentbloem
  • 240 milliliter volle melk
  • 2 theelepels mosterd
  • Verse peterselie voor serveren
Sabine
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram kipgehakt
  • 110 gram panko
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 groot ei
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Snufje knoflookpoeder
  • 60 gram Zwitserse kaas, in blokjes van 1,5 cm
  • 4 dunne plakken ham, in vieren gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram boter
  • 1 eetlepel patentbloem
  • 240 milliliter volle melk
  • 2 theelepels mosterd
  • Verse peterselie voor serveren

Leuk om te serveren als party snack 

De kaasplank en de gesneden stukjes worst kennen we inmiddels wel. Toegegeven: het is ook zo makkelijk om blokjes kaas en worst te serveren op een feestje. Heb je wat meer tijd en wil je een warme snack aan je gasten kunnen aanbieden en wil je ook meteen hoge ogen gooien? Dan zit je met deze kip cordon bleu balletjes wel goed.

Eens wat anders dan die cordon bleu schnitzel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Maak als eerst de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een kom samen met panko, parmezaanse kaas, ei , zout, peper en knoflook. Roer de ingrediënten goed door elkaar.
  • Maak daarna 16 gelijke balletjes van het mengsel.
  • Leg een balletje op je hand en plet. Beleg daarna met een plakje ham en blokje kaas en vorm het weer in een balletje, zodat de vulling in het kippengehakt zit. Doe dit met alle balletjes.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in zo’n 8 minuten gaar. Draai ze regelmatig om. Zet de balletjes daarna apart.
  • Maak nu de saus. Doe boter en bloem in een pan en roer. Laat dit 30 seconden opstaan. Voeg daarna al roerend de melk toe. Doe daarna ook de mosterd en nog wat knoflookpoeder, zout en peper in de pan. Roer opnieuw. Breng aan de kook en doe daarna de balletjes weer in de pan. Laat nog 2 minuten opstaan.
  • Doe de balletjes in een mooie schaal en garneer met peterselie voor het serveren.

Lees ook: Recept: kipfilet met een romige Franse mosterdsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish