redacteur
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 8-10 Oreo-koekjes
  • 100 gram melkchocolade
  • 300 milliliter slagroom

Een lust voor het oog én de maag!

Ben je van plan een lekker dessert te maken, maar zou je jezelf niet bepaald omschrijven als een keukenprins(es)? Geen zorgen, want ook zonder kooktalent kun je een heerlijk nagerecht op tafel zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze chocolademousse trifle? Dit typisch Engelse dessert bestaat uit meerdere lagen, wat er om te beginnen al prachtig uitziet. Voor deze variant heb je ook nog eens maar drie ingrediënten nodig. Succes gegarandeerd!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de chocolademousse trifle:

  • Verkruimel de Oreo-koekjes. Dit kun je doen door ze in de keukenmachine te doen en deze kort te draaien, maar je kunt ze ook pletten met de onderkant van een glas of een deegroller.
  • Snijd de chocoladereep in stukken. Zet een sauspannetje met water op het vuur en breng dit aan de kook. Doe de chocolade in een hittebestendige kom, samen met 50 milliliter slagroom. Hang de kom in het sauspannetje, maar zorg ervoor dat de onderkant van de kom het kokende water niet raakt. Laat de chocolade helemaal smelten en roer af en toe. Laat de chocolade hierna 5 a 6 minuten afkoelen.
  • Doe de rest van de slagroom in een aparte kom en klop deze op totdat er zachte pieken ontstaan. Roer hiervan de helft door het chocolademengsel.
  • Zet de glazen klaar en leg op de bodem van elk glas wat van de verkruimelde Oreo’s. Schep daaroverheen wat van de chocolademousse en top af met een laag slagroom. Maak daarna nogmaals drie lagen van koekjes, chocolademousse en slagroom.
  • Je kunt de trifle meteen serveren of 2 tot 3 uur bewaren in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Italiaanse Affogato met slechts twee ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Spice Bangla | Beeld: Videostill