Zo ontloop je de kerstdrukte enigszins

Kerst is fantastisch: gezellig samenzijn met de familie, heerlijk eten en lekker veel kerstfilms kijken. Maar voordat het zover is en je eindelijk kunt genieten van de feestdagen, moeten er nog kerstinkopen gedaan worden. Dus begeef je je ieder jaar weer met tegenzin naar de supermarkt, waar het stampvol is omdat ongeveer de hele wijk daar op dat moment de boodschappen voor het kerstdiner inslaat. Wil je de kerstdrukte dit jaar zo veel mogelijk vermijden? Volg dan deze 6 tips op.

1. Wacht niet tot het allerlaatste moment

Het duurt nog wel even voordat het kerst is, dus waarom zou je nu al je kerstboodschappen doen? Nou, omdat iedereen zo denkt. Producten die niet vers zijn, kun je prima alvast in huis halen. Enkele versproducten ook trouwens, die kun je gemakkelijk invriezen en later weer ontdooien. Zo hoef je vlak voor de feestdagen alleen nog maar wat groenten en fruit in te slaan.

2. Óf wacht juist wel

Klinkt nogal tegenstrijdig aan de vorige tip. Maar net zoals je de drukte kunt vermijden door ruim van tevoren boodschappen te doen, kan het ook lonen door je inkopen pas heel laat te doen. En met laat bedoelen we op eerste kerstdag. Ga zodra de supermarkt de deuren opent, zo tipte supermarktdeskudige Gerard Rutte aan Omroepwest.nl. Toegegeven: het is niet erg gezellig, want je mist hierdoor wel het kerstontbijt en van uitslapen komt op deze manier ook weinig terecht. Maar het voordeel is dat je wel je boodschappen in alle rust kunt doen. Zoek van tevoren wel even uit of de supermarkten bij jou in de buurt open zijn, anders wordt het een vrij karige kerst dit jaar.

3. Bestel je boodschappen online

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Via je mobiele telefoon, tablet of laptop kun je heel gemakkelijk je boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen. Kerstinkopen doen was nog nooit zo relaxt! Let wel op dat je hiermee niet te lang wacht. Anders lukt het de bezorgers misschien niet meer om jouw kerstinkopen op tijd bij je af te leveren en moet je op het laatste moment alsnog halsoverkop naar de supermarkt.

4. Raadpleeg Google

Want moeten we anno 2019 zonder Google? De zoekmachine geeft je antwoord op al je vragen. En als je de naam van je supermarkt en je woonplaats intypt in de zoekbalk, laat hij ook zien hoe druk het er is op bepaalde tijdstippen. Is het bij jouw supermarkt altijd gigantisch druk op dinsdagavond om 18.00 uur? Dan is het zo vlak voor kerst waarschijnlijk nóg drukker. Kies daarom voor een moment waarop het normaal gesproken vrij rustig is. Dan zal de kerstdrukte op die dag en tijd waarschijnlijk wel meevallen.

5. Ga naar de supermarkt waar je normaal gesproken ook altijd heengaat

Wil je kerstinkopen doen? Ga dan naar je supermarkt waar je normaal ook altijd je boodschappen doet. Daar weet je precies waar alles staat en loop je niet uren te zoeken naar de slagroom of die speciale zoutjes. Dit gaat je een hoop tijd besparen!

6. Kies een moment uit waarop je geen haast hebt

Door de drukte kun je je waarschijnlijk niet zo snel door de gangpaden manoeuvreren als je normaal gesproken doet. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn, helemáál als je haast hebt. Doe daarom je boodschappen op een moment waarop je alle tijd hebt. Anders maak je het doen van je kerstboodschappen wel erg stressvol voor jezelf.

Lees ook: 8x de lekkerste recepten voor een feestelijke maaltijd

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Omroep West, Libelle | Beeld: Videostill