Ingrediënten
  • 150 gram patentbloem
  • 30 gram cacao
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 50 gram bruine suiker
  • Kwart theelepel zout
  • 120 milliliter Guinness bier
  • 1 ei
  • 80 gram boter, gesmolten
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 theelepels Bailey’s
Sabine
25 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram patentbloem
  • 30 gram cacao
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 50 gram bruine suiker
  • Kwart theelepel zout
  • 120 milliliter Guinness bier
  • 1 ei
  • 80 gram boter, gesmolten
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 theelepels Bailey’s

Een ware traktatie!

Koken met alcohol is niet ongewoon. Risotto met witte wijn, pasta met wodka of kip met Licor 43. Het drankje Bailey’s gebruiken we daarentegen niet snel voor een hartig gerecht. Het leent zich daarentegen wel perfect voor zoete lekkernijen. Zo gaan donuts, chocolade en Bailey’s perfect samen. Combineer deze drie elementen en je hebt chocoladedonuts met Bailey’s-glazuur en dit is hoe je ze maakt.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng. Voeg daarna de Guiness, het ei en de gesmolten boter toe. Roer goed.
  • Vet een donutbakblik in en verdeel het deeg over de vormpjes. Vul niet helemaal tot de rand, want de donuts gaan nog groeien in de oven.
  • Plaats de donuts 12 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen.
  • Maak ondertussen het glazuur door poedersuiker te mengen met de Bailey’s. Doe dit in een kommetje en dip daar de afgekoelde donuts in. Laat het glazuur daarna hard worden.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze grappige feitjes over de donut kende je nog niet

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Gourmet with Blakely | Beeld: Pexels – Elizabeth Zernetska