Zo dop je je eigen boontjes!

Bij een gerecht met sperziebonen wil je uiteraard gebruikmaken van verse sperziebonen. Helaas kost het wel wat tijd en energie om alle boontjes te doppen. Geen zorgen, want er bestaat een handige manier waarmee je je sperziebonen heel snel kunt snijden. Aan de slag!

Sperziebonen doppen

Voortaan hoef je niet meer elke sperzieboon langs te gaan. Met deze truc snijd je alles namelijk in één keer. Hoe je dit doet: pak een volle hand sperziebonen en plaats alle onderkanten gelijk op de snijplank. Dit doe je door op de bovenkant te kloppen en een beetje te gaan schudden, net zoals je met papier doet als je alles recht wilt hebben. Leg ze vervolgens plat op de snijplank en hak de punten er met een groot mes van af.

De andere kant

Dit doe je vervolgens ook met de andere kant. Draai dus alle boontjes om, tik de uiteinden op de snijplank en snijd de topjes er allemaal tegelijk af. Overigens werkt deze truc ook makkelijk met een schaar. Het is maar net wat je fijn vindt!

In een zakje?

Als jij je sperziebonen vers koopt, dan kan het ook zijn dat ze al in plastic zitten. Dit maakt het eigenlijk nog makkelijker om ze te gaan snijden. Schud het zakje zo dat de sperziebonen recht tegen elkaar liggen. Tik een paar keer op het aanrecht of snijplank zodat alles ook dezelfde lengte heeft. Pak vervolgens een scherp mes en snijd de dopjes er af. Klaar? Draai dan je snijplank om en snijd de andere kant. Je moet hier even een handigheid in vinden, want het plastic kan verschuiven terwijl je snijdt. Hoe scherper het mes, hoe beter dit lukt!

Zin gekregen in sperziebonen? Hollands pannetje met sperziebonen en jachtsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Culy.nl | Beeld: Unsplash, Bob Bowie