Christel

Er komt geen oven aan te pas!

Havermout, pindakaas én cacao, dat klinkt als een geweldige combinatie en dat is het ook. Bovendien zijn deze chocolade-havermoutkoekjes zo gemaakt en hoef je ze helemaal niet te bakken. Pak je boodschappentas en sla de volgende ingrediënten in.

Wat heb je nodig voor 24 koekjes?

  • 300 gram suiker
  • 270 gram havermout
  • 125 gram pindakaas
  • 120 milliliter melk
  • 110 gram bruine suiker
  • 110 gram roomboter
  • 60 gram cacao
  • 30 milliliter vanille-extract
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  • Doe de boter, suiker, bruine suiker, melk, cacao en zout in een pan. Breng dit aan de kook en laat dit daarna nog een minuut op een laag vuur staan en verwijder de pan daarna van het vuur.
  • Voeg de pindakaas aan de chocolademelk toe en laat dit er al roerend insmelten.
  • Schenk de vanille-extract in de pan.
  • Doe de havermout in de pan en roer tot alles goed is vermengd.
  • Schep in totaal 24 koekjes uit het havermoutmengsel en zet deze in de koelkast wanneer de havermout helemaal is afgekoeld.

Lijkt dit je lekker? Bewaar het recept op Pinterest!

Bron: Food.com | Beeld: Videostill