Christel

Iedereen zal smullen van deze zalmrolletjes!

Wanneer je vrienden of familie op bezoek komen, zet je graag iets lekkers op tafel. Helemaal wanneer ze in de avond langskomen is het leuk om je gezelschap te trakteren op een hartig hapje. Monchourolletjes doen het áltijd goed, ben jij gek op de klassieke monchourol? Dan zul je ook smullen van deze gerookte zalmrolletjes.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram gerookte zalm, in plakjes
  • 100 gram roomkaas
  • 1 kleine avocado
  • Paar takjes verse dille
  • Paar takjes verse bieslook
  • Sap van 1 citroen

Wat moet je doen?

  • Snijd de bieslook en de dille fijn.
  • Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep de avocado in een kom. Prak de avocado zo fijn mogelijk.
  • Voeg de roomkaas toe en roer dit tot een geheel.
  • Doe de dille, bieslook en citroensap bij het roomkaasmengsel en roer opnieuw goed.
  • Leg een plakje zalm op een bord en schep ongeveer 1 eetlepel van het roomkaasmengsel op het plakje en rol het plakje daarna op. Herhaal dit ritueel tot de roomkaas op is.

Geniet ervan!

Lijkt dit recept je lekker? Bewaar ‘m op Pinterest

Bron: No Spoons Here | Beeld: Videostill