Ingrediënten
  • 180 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 eetlepel baking soda
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 125 milliliter (amandel)melk
  • 60 milliliter kokosolie, gesmolten
  • 80 milliliter agavesiroop, esdoornsiroop of honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 medium courgette, geraspt
  • 90 gram chocolate chips of gehakte chocolade + extra ter garnering
Marlieke
60 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 eetlepel baking soda
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 125 milliliter (amandel)melk
  • 60 milliliter kokosolie, gesmolten
  • 80 milliliter agavesiroop, esdoornsiroop of honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 medium courgette, geraspt
  • 90 gram chocolate chips of gehakte chocolade + extra ter garnering

Chocolade en deze groente gaan verrassend goed samen!

Na een enorme opleving in de populariteit van bananenbrood maken andere groente- en fruitsoorten hun opmars. Zo ook de courgette, een heerlijke toevoeging  die zorgt voor een fudgy structuur en een goede portie vezels in je baksel. Door de rijke chocoladesmaak van dit brood zou je helemaal niet verwachten dat je ook meteen groenten binnenkrijgt. Niet alleen win-win voor jezelf, ook de (klein)kinderen smikkelen op deze manier meer groente op. In een uurtje zet je dit chocolade-courgettebrood al op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je hem:

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodbakblik of cakevorm in van ongeveer 20 bij 10 cm.
  • Meng in een middelgrote kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel en nootmuskaat.
  • Meng in een andere grote kom de eieren, (amandel)melk, kokosolie, agavesiroop en het vanille-extract. Voeg al roerend de courgette toe aan dit vloeibare beslag.
  • Voeg wanneer de courgette goed met de natte ingrediënten is gemengd het droge beslag toe aan de kom. Roer voorzichtig door totdat alles net is gemengd. Doe daarna de chocolate chips door het beslag en meng voorzichtig.
  • Doe het beslag in de bakvorm. Besprenkel de cake met extra chocolate chips.
  • Bak 45 tot 50 minuten in de oven. Een vork, tandenstoker of taartprikker moet schoon uit het midden van het brood komen. Laat het chocolade-courgettebrood afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Bananenbrood met drie ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Love and Lemons | Beeld: Videostill Evolving Table