Robby

Deze cheeseburger-taart is een gegarandeerd succes!

Soms heb je gewoon zin in een lekkere vette hap, lekkere trek! Iedereen heeft zo’n avond dat er met het hele gezin patat wordt gehaald, of dat je met z’n allen langs de McDonalds gaat voor een lekkere hamburger.

Allemaal lekker, maar het kost een flinke duit én je weet niet wat er allemaal in de maaltijd van jou en je kinderen zit. Want wat is er allemaal met dat bewerkte voedsel gebeurd voordat jij het in je mond stopt? Deze cheeseburger-taart maak je in een kwartiertje helemaal zelf en het hele gezin zal ervan smullen. Wij krijgen in ieder geval al trek als we eraan denken! Je hebt er maar een paar (goedkope) ingrediënten voor nodig, scheelt weer in de portemonnee! Kijk snel op de volgende pagina voor de ingrediënten en het makkelijke recept.

Wat heb je nodig om deze heerlijke cheeseburger-taart te maken?

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 grote ui
  • Geraspte cheddarkaas
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • mayonaise

Verwarm de oven voor op 200 graden. Braad het gehakt rul in een braad- of koekenpan. Voeg, als het gehakt bijna gaar is, de cheddarkaas toe en verwarm nog een paar minuten, de kaas hoeft nog niet helemaal gesmolten te zijn. Haal de pan van het vuur en verdeel het gehakt over een ingevette ovenschaal. Mix in een beslagkom de eieren met een kop mayonaise en de slagroom tot een gladde massa. Schenk het mengsel over het gehakt en strooi nog wat kaas over de bovenkant. Schuif  de schaal in de oven, laat in ongeveer 30 minuten gaar worden en je cheeseburger-taart is klaar om geserveerd te worden! Eet smakelijk! In de video hieronder kun je de instructies nogmaals stap voor stap terugkijken.

Lekker? Probeer ook eens deze heerlijke pizza-taart! 

Beeld: videostill