Desy

Deze pasta met mini-schnitzels is een groot succes bij jong en oud!

Wat ga jij dit weekend eten? Bij ons staat deze pasta met mini-schnitzels op het menu! Ja je hoort het goed: schnitzels met pasta! Dat is toch een droom die uitkomt? Je leert hier hoe je het maakt!

Voor dit heerlijke gerecht heb je helemaal niet veel nodig. Het is ook nog eens hartstikke snel klaar en ziet er, door de mini-schnitzeltjes, heel leuk uit! Dit kun je zondag dus wel op tafel zetten als de visite blijft eten. Je hebt het volgende nodig:

  • 1 grote kipfilet
  • 500 gram champignon in plakjes
  • 100 ml runderbouillon
  • 100 gram slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten in blokjes
  • 200 gram papardelle
  • 150 gram paneermeel
  • 80 gram meel
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels plantaardige olie

Snijd de kipfilet in repen van ongeveer 2 bij 2 cm. Doe het meel, het opgeklopte ei en het paneermeel in drie verschillende kommetjes. Haal de stukken kip eerst door het meel, dan door het ei en dan door het paneermeel. Doe wat plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de kleine schnitzels goudbruin en gaar. Leg ze op een bord met keukenpapier om ze uit te laten lekken. Maak in een andere pan olijfolie warm en fruit de sjalotten. Voeg de geperste knoflook, tomatenpuree en champignons toe. Bak twee minuten mee. Doe de runderbouillon erbij en laat op laag vuur staan tot de runderbouillon is opgelost. Breng op smaak met zout en peper. Kook de papardelle tot het beetgaar is en voeg bij de pasta. Laat het geheel even pruttelen en strooi er daarna peterselie overheen voor een mooi effect!

 

Serveer ook eens met een frisse salade!

Beeld: videostill