Desy

Hoofdpijn? Dan moet je dit eten!

Wanneer je een stevige hoofdpijn of migraine voelt opkomen, voel je de bui al hangen. Dit wordt er zo eentje waarbij een simpel paracetamolletje niet gaat helpen.. Wat echter wél helpt, is het eten van deze voedingsmiddelen!

Hoofdpijn; we hebben er allemaal wel eens last van. Het is een vervelend gevoel dat je dag compleet kan verzieken. De pijn kan tal van verschillende oorzaken hebben; het zoeken van de juiste remedie is dan ook als zoeken naar een speld in een hooiberg. Toch zijn er, naast pijnstillers, wel degelijk dingen die je kunt doen om de pijn te verminderen. En één remedie tegen hoofdpijn en migraine heeft alles te maken met je voeding. Je kunt namelijk, door deze voedingsmiddelen te eten, je migraine tegengaan! Is dat niet makkelijk?

Al decennialang wordt geroepen dat spinazie goed voor je is (kijk maar naar Popeye!) omdat de groente rijk is aan vitamine B2, B6 en omega-3 vetzuren. Deze B-vitaminen en vetzuren zijn bewezen hoofdpijn-onderdrukkers. Ideaal!

Niet alleen spinazie bevat deze stoffen; ook andere groene groenten zoals boerenkool, rucola, en sla kunnen werken in de strijd tegen pijn in je hoofd. Nog een voedingsmiddel dat rijk is aan de hoofdpijnwerende stoffen, is een doodgewoon eitje. Een ei bevat ook de nodige B-vitamines; twee eieren bevatten maar liefst 24% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2.

Wij zijn hier heel blij mee, want wat is er nu lekkerder dan spinazie met een gekookt eitje erbovenop? Wist jij dit al? Deel dit met je vrienden, zo kunnen zij ook de strijd tegen hoofdpijn aangaan!

Beeld: videostill