Zo heb je champignons nog nooit gegeten! Heerlijk voor bij de barbecue!

Desy
25 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 175 gram middelgrote champignons
  • 5 gram peterselie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen knoflook
  • 5 satéprikkers

Champignons in een verrassende marinade!

Champignons zijn heerlijk om te verwerken in bijvoorbeeld een pasta, maar wist je dat de paddestoel op zichzelf ook heel erg lekker is? Vooral als je ze klaarmaakt op een stokje met dit heerlijke balsamicosausje. Lekker als bijgerecht bij de barbecue!

Zo maak je het:

  • Leg saté prikkers in een bakje water zodat ze later niet verbranden op de barbecue.
  • Meng de balsamico-azijn, eetlepel sojasaus, olie en de knoflook in een kommetje tot een marinade.
  • Leg de champignons in de marinade en laat 15 minuten trekken. Schep af en toe even om.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn. Rijg vervolgens vier champignons op een satéprikker en grill deze in 5 minuten gaar op de barbecue.
  • Sprenkel peterselie eroverheen.

Lees ook: 2x heerlijke zomerse gerechten die je kunt maken zonder keuken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Unsplash