22 maart 2018
Desy

Als je dit leest wil je het uitproberen!

Vitamine C is belangrijk voor ons lichaam, omdat het bijdraagt aan een goede weerstand. Met een vitamine C-tekort zouden we vaak ziek worden, zouden wondjes langzaam helen en zou je zelfs scheurbuik kunnen krijgen. Het is uitermate belangrijk dus! Maar wist je wel dat ook je huid opknapt van voldoende vitamine C?

Niet alleen je weerstand maar ook je huid zou baat hebben bij het stofje.

Veelzijdig

Volgens dr. Jetkse Ultee is vitamine C essentieel voor de vorming van bindweefsel, wat nodig is voor een stevige huid. Niet alleen zorgt het voor een stevig huidje, ook kan het ingezet worden in de strijd tegen acne, pigmentvlekken en rosacea. Omdat de vitamine een antioxidant is, kan het ook schade van de zon beperken. Wil je genieten van deze voordelen, dan kun de antioxidant het beste gebruiken in de vorm van een moisturizer of een serum. Verschillende merken zoals Kiehl’s, Daytox en Vichy hebben een dergelijk product in het assortiment.

Voorwaarde

Voorwaarde is echter wel dat de stof alleen werkt in hoge concentraties (minstens 4 procent). Zorg er daarnaast ook voor dat het serum of de moisturizer het eerste product is dat je op je huid aanbrengt. Was je gezicht eerst grondig en smeer daarna een dun laagje van de crème op. Je zult zien dat je er na een paar weken stralend uitziet! Natuurlijk heeft de inname van de vitamine ook een positief effect op je huid, maar je krijgt daarmee niet de concentratie stoffen binnen die nodig zijn om een effect te behalen. Meer vitamine C door middel van voeding binnen krijgen kan natuurlijk wel, maar dit kan leiden tot darmklachten of diarree.

Lees ook: Belangrijk: dit zijn de waarschuwingssignalen van een ijzertekort!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Jetske Ultee | Beeld: PxHere