13 maart 2018

Veel kaas, aubergines én het is gefrituurd; wat wil je nog meer?

Niet iedereen is direct fan van de paars gekleurde groente. Zonde, want aubergine brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Gelukkig hebben we een simpel recept waardoor iedereen van aubergines zal gaan houden!

Zelfs de kinderen zullen van deze gezonde burgers smullen.

Wat heb je nodig? (voor 11 kleine burgers)

  • 2 middelgrote aubergines
  • 8 blaadjes verse basilicum, gesneden
  • 425 gram ricotta
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 eieren, geklutst
  • bloem
  • Italiaanse broodkruimels of paneermeel
  • een snufje zout
  • frituurpan + olie

Zo maak je het:

  • Snijd de aubergines verticaal in plakken zodat er ronde schijven ontstaan. Leg ze op een bakplaat en bestrooi beide kanten van de schijven met een royale snuf zout. Laat het zout 30 minuten intrekken en dep vervolgens met keukenpapier beide kanten van de schijven droog.
  • Meng in een kom de basilicumblaadjes (gesneden), de ricotta, mozzarella, Parmezaanse kaas en 1 ei (geklutst).
  • Zoek twee gelijke aubergineplakken. Beleg met 1 royale eetlepel ricottamix 1 plak van de aubergine. Leg hier vervolgens de andere plak bovenop. Doe dit tot alle aubergineplakken op zijn. Leg ze daarna op een bakplaat en zet in de koelkast voor ± 30 tot 60 minuten.
  • Doe bloem, de Italiaanse broodkruimels of paneermeel en de overige 3 eieren (geklutst) in drie aparte kommen.
  • Haal de aubergines uit de koeling en haal elke plak door de bloem, de eieren en vervolgens door de broodkruimels of paneermeel. Herhaal deze stappen nogmaals totdat er een royale, dikke paneerlaag om de aubergines gevormd is.
  • Zet de frituurpan aan op 180 graden. Frituur elke aubergineburger, ongeveer 3 per keer, totdat de korst goudbruin van kleur is. Haal de burgers uit de frituur en dep ze droog met wat keukenpapier. Maak af met een snufje zout.

Lees ook: Wow, wist jij dat aubergines zó goed voor je zijn? Dit zijn de geweldige gezondheidsvoordelen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill, Tasty