Ingrediënten
  • 120 gram ongezouten boter
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 110 gram bruine suiker
  • 60 milliliter balsamico azijn
  • 60 milliliter sojasaus
  • 2,25 kilo varkensschouder
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
redacteur
120 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram ongezouten boter
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 110 gram bruine suiker
  • 60 milliliter balsamico azijn
  • 60 milliliter sojasaus
  • 2,25 kilo varkensschouder
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Deze pulled-pork bereid je in minder tijd dan de originele variant

Pulled pork is zo’n gerecht dat ons geduld nogal op de proef stelt. Om pulled pork te maken, moet je varkensvlees namelijk lange tijd op een lage temperatuur braden. En als we lange tijd zeggen, hebben het over een aantal uren, soms wel zeven! Hierdoor wordt het vlees heerlijk mals en is het zo zacht dat het bijna uit elkaar valt (vandaar de naam). Natuurlijk hebben we niet iedere dag zin om zo lang op ons eten te wachten, maar eerlijk is eerlijk: je geduld wordt zeker beloond. Het is namelijk goddelijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pulled pork met bruine suiker-balsamicosaus:

  • Maak eerst de saus. Smelt hiervoor de boter in een sauspan. Voeg de knoflook toe en fruit 30 seconden aan. Voeg de bruine suiker toe en laat smelten. Giet vervolgens de balsamico azijn en sojasaus erbij en breng aan de kook. Wanneer het mengsel kookt, haal je de pan van het vuur.
  • Snijd de varkensschouder in zes gelijke stukken. Breng elk stuk op smaak met zout en peper. Zet een braad- of wokpan op middelhoog vuur en verhit hierin 1 eetlepel olijfolie. Leg drie stukken varkensvlees in de pan en braad aan beide kanten aan, ca. 3 minuten per kant. Haal  het vlees uit de pan en leg de stukken op een bord. Bak op dezelfde manier de andere drie stukken varkensvlees.
  • Leg nu alle zes stukken vlees opnieuw in de pan. Giet de saus over het vlees. Leg het deksel op de pan en laat het vlees een uur braden. Haal het deksel na een uur pan de pan en schep met een lepel wat saus over het vlees. Draai het vuur iets lager en braad het vlees opnieuw 20 minuten.
  • Draai het vuur uit en laat het vlees 10 minuten nagaren. Schep het vlees vervolgens uit de pan en leg het in een grote ovenschaal. Gebruik twee vorken om het vlees uit elkaar te trekken. Giet nog een paar lepels van de saus over het vlees.
  • Serveer de pulled-pork bijvoorbeeld met aardappelpuree of op een broodje!
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pulled pork met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill