16 mei 2017
35 min.
4 pers.

Zelfs mensen die niet zo van bloemkool houden genieten ervan!

De meeste ovenschotels hebben best wat tijd nodig in de oven. Dit kan frustrerend zijn wanneer je maag erg rammelt. Deze fijne bloemkoolovenschotel hoeft echter maar twintig minuutjes in de oven. Klinkt dat goed? Lees dan snel verder hoe je ‘m maakt!

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de bloemkoolroosjes vijf minuten en bak de spek in een pan. Wanneer je de spek zonder olie in je pan bakt, zal het lekker knapperig worden. Laat de spek daarna uitlekken op wat keukenpapier en snijd het in reepjes.
  • Smelt de boter in een pan en voeg daarna de bloem toe. Laat dit één minuutje op zacht vuur staan.
  • Voeg daarna een scheutje melk toe en roer goed. Wanneer je melk is opgenomen door de boter, kun je voorzichtig nog wat melk toevoegen. Blijf dit in etappes doen tot alle melk in de saus is opgenomen. Voeg daarna drie vierde van je kaas toe aan het beslag.
  • Als je kaas gesmolten is, kun je ook de spekjes toevoegen aan het mengsel.
  • Beleg eventueel aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschaal. Leg hierna de bloemkoolroosjes in je schaal en giet de kaassaus eroverheen. Strooi als laatst de overgebleven kaas over de bloemkool. Zet het daarna 20 minuten in de oven.

Bron: Lekker en simpelBeeld ter illustratie, Pixabay 

Ingrediënten
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 25 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 250 milliliter melk
  • 50 gram kaas
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Optioneel: aardappelschijfjes