Ingrediënten
  • 325 gram bloem
  • 135 gram havermout
  • 2 theelepels baking soda
  • snufje zout snufje nootmuskaat
  • 340 gram honing
  • 240 milliliter plantaardig olie
  • 6 middelgrote rijpe bananen
  • 200 gram blauwe bessen
  • 1 theelepel vanille-extract
Sabine
20 + 35 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 325 gram bloem
  • 135 gram havermout
  • 2 theelepels baking soda
  • snufje zout snufje nootmuskaat
  • 340 gram honing
  • 240 milliliter plantaardig olie
  • 6 middelgrote rijpe bananen
  • 200 gram blauwe bessen
  • 1 theelepel vanille-extract

Het is zo makkelijk om te maken!

Cakejes en muffins komen er in allerlei soorten en maten en dat maakt het gebakje ook zo leuk. Maar soms weet je even niet meer waar je het moet zoeken wat variatie betreft. Die chocolademuffins heb je al gehad, die vanillemuffins ook. En een combinatie van beiden heb je óók al gedaan. Weet je het even niet meer? Probeer dan deze bananenmuffins met blauwe bessen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een bakblik in of bekleed deze met bakpapier.
  • Roer alle droge ingrediënten door elkaar heen in een grote kom.
  • Prak in een andere kom de bananen plat en voeg daarna de honing, olie en vanille-extract toe. Roer dit goed door tot alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
  • Meng als laatst de droge met de natte ingrediënten. Roer dit weer goed door.
  • Vouw daarna voorzichtig de blauwe bessen door het beslag zodat ze niet openbarsten. Vul daarna een muffintray met cupcakevormpjes en schep daarna het beslag in de vormpjes. Zorg ervoor dat je ze voor drie vierde vult met beslag.
  • Bak daarna de bananenmuffins in 30 tot 35 minuten gaar.

Ook lekker: Carajillo cheesecake met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RecipeGirlBeeld: Videostill