Sabine

Champignonpasta met de meest verrukkelijke romige wijnsaus

Het zit bomvol koolhydraten en de lekkerste pastarecepten gaan nog weleens gepaard met een flinke hoeveelheid kookroom. Toch is het deeggerecht voor velen moeilijk te weerstaan. En als je dan tóch een pastaatje gaat eten, dan kun je net zo goed deze champignonpasta met romige wijnsaus maken.

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • 500 gram (volkoren) pasta naar keuze
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 400 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 300 milliliter kookroom
  • olijfolie
  • Scheutje wijn
  • (half) Spaans pepertje
  • afgestreken eetlepel maizena
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • handje basilicum (optioneel)

Zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de verpakking en maak ondertussen de saus.
  • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan met olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Snijd de champignons en kastanjechampignons in dunne plakjes en snijd (eventueel) het Spaanse pepertje in stukjes en ontdoe het van de zaadjes. Voeg de champignons en de peper daarna toe aan de koekenpan en wacht tot de champignons zijn geslonken.
  • Schenk daarna een scheutje wijn in de pan en roer de champignons hier goed doorheen. Wacht tot de wijn voor de helft is verdampt en is ingetrokken.
  • Doe maizena in een kopje en schenk hier een klein beetje water bij. Roer dit goed tot het een papje wordt. Doe daarna de maizena in de koekenpan en wacht tot het dik wordt. Schenk daarna de kookroom bij de champignons.
  • Giet de pasta af en doe de pasta bij de saus. Roer de pasta goed met de saus. Verspreid de Parmezaanse kaas door de pasta zodra de pasta en de saus met elkaar zijn vermengd. Laat het nog een minuutje op laag vuur staan zodat de kaas smelt. Daarna kun je de pasta serveren met eventueel wat basilicum.

Op zoek naar andere pastarecepten? Dan vallen deze misschien wel bij je in de smaak: 

Beeld: Videostill YouTube Sanjeev Kapoor Khazana