Christel
Ingrediënten
  • 15 plakjes bladerdeeg
  • 1 banaan
  • 125 gram Nutella
  • 1 ei, losgeklopt
  • Bruine suiker
  • 25 gram hazelnoten, gehakt

Om je vingers bij af te likken

De klassieke appelflap is een lekkernij waar we altijd wel voor te porren zijn. Ben jij ook een liefhebber van appelflappen? Probeer deze bananenflappen met Nutella dan eens! Minstens zo lekker en net zo makkelijk om te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen?

  • Haal het bladerdeeg op tijd uit de vriezer als je kant-en-klare gebruikt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de schil van de banaan af en snijd in dunne plakken.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een geheel van 3 millimeter dik.
  • Snijd cirkels van zo’n 9 centimeter uit het deeg. Rol de resten weer op elkaar tot een geheel en snijd er opnieuw cirkels van 9 centimeter uit tot het deeg op is. Je kunt deze stap ook overslaan. Het is maar net hoe je wilt dat de flappen eruitzien.
  • Schep 1 eetlepel Nutella op een helft van het bladerdeeg, verdeel er wat hazelnoten overheen en leg er een stukje banaan op.
  • Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan met een vork. Smeer een beetje van het losgeklopte ei bovenop de flap en doe er een beetje bruine suiker op. Herhaal dit tot alle bladerdeegplakjes op zijn.
  • Leg de bananenflappen op de bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
  • Bak de bananenflappen zo’n 25 á 30 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Lees ook: Apfelstrudel zoals ze ‘m in Oostenrijk maken

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Home Cooking Adventure | Beeld: videostill