Ingrediënten
  • 26 Oreo-koekjes
  • 4 eetlepels gesmolten boter + extra om in te vetten
  • Snufje zout
  • 900 gram roomkaas (zoals mascarpone)
  • 300 gram suiker
  • 30 gram maïzena
  • 4 grote eieren
  • 160 milliliter Baileys Irish Cream
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 160 milliliter volvette slagroom
  • 320 gram pure chocolade
Marlieke
25 min. + 6 uur wachttijd min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 26 Oreo-koekjes
  • 4 eetlepels gesmolten boter + extra om in te vetten
  • Snufje zout
  • 900 gram roomkaas (zoals mascarpone)
  • 300 gram suiker
  • 30 gram maïzena
  • 4 grote eieren
  • 160 milliliter Baileys Irish Cream
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 160 milliliter volvette slagroom
  • 320 gram pure chocolade

Deze hemelse cheesecake is niet eens moeilijk om te maken!

Als je dit jaar maar één cheesecake gaat maken, laat het dan deze zijn. Deze romige taart met een dikke laag chocolade en een flinke scheut Baileys is onweerstaanbaar. Je moet wel een paar uurtjes geduld hebben om de taart op te laten stijven, maar verder is het bakken van de Baileys cheesecake een fluitje van een cent. Wanneer ga jij hem maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cheesecake:

  • Verwarm de oven voor op 165°C en vet een springvorm van 20 of 22 centimeter in doorsnee in.
  • Maak de bodem. Doe de Oreo-koekjes met de gesmolten boter en een snufje zout in een keukenmachine of sterke blender. Laat draaien totdat de koekjes verkruimeld zijn en goed met de boter zijn gemengd. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk lichtjes aan.
  • Maak de vulling. Doe de roomkaas en suiker in een kom en klop met een mixer tot een zacht en luchtig mengsel. Voeg dan de maïzena en de eieren toe. Roer nog een keer goed door en voeg vervolgens de Baileys en het vanille-extract toe.
  • Giet het roomkaasbeslag over de koekjesbodem en strijk glad.
  • Bak de cheesecake 1 uur en 20 minuten (of 1 uur en 30 minuten als hij nog niet gaar is). De taart mag nog een beetje wiebelen, maar moet niet meer vloeibaar zijn. Laat de taart nog 1 uur in de oven afkoelen (let erop dat de oven uitstaat!) en laat ‘m vervolgens minstens 4 uur lang verder afkoelen in de koelkast. Een nachtje in de koelkast laten staan werkt ook goed.
  • Maak de ganache wanneer de taart helemaal is afgekoeld. Zet een pannetje op laag vuur en verhit daarin de room. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige kom. Giet hier overheen de warme room. Meng goed door totdat de chocolade volledig is gesmolten in de room en er geen klontjes meer zijn. Laat de chocoladetopping 15 minuten afkoelen en strijk hem dan uit over de hele cheesecake. Laat nog 10 minuten hard worden.
  • Snijd een grote punt uit de cheesecake en smullen maar!

Ook lekker:  Maltesers-Baileys-fudge met slechts vijf ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish